Megváltoztatta az életét és futónagykövet lett a kitartó karcagi nő

Megosztás

2020-ban, egy futópad megvételével kezdődött minden, azóta pedig több, mint 40 kilogrammtól szabadult meg Tóth Varga Zsuzsa, aki azóta Karcag futónagykövete lett. Azt mondja, minden fejben dől el: eleinte nehezen ment az életmódváltás, aztán összeszedte magát, étrend változtatott és kiírta magából a gondolatait.

„Szégyelltem magam, jelentős plusz súllyal nem mertem kimenni futni az emberek elé. Karcag kisváros, sokan furcsán néznek azokra, akik futkorásznak. Szóval ilyen körülmények között nem volt könnyű, meg nem is szívesen léptem ki a komfortzónámból” – mesélt Zsuzsa a holmozogj.hu cikkében, aki azóta azon dolgozik, hogy másoknak is segíteni tudjon.

Kezdetben kihagyta a cukrot és a kenyeret az étkezéséből és kisebb adagokat evett, majd elkezdett futópadon sétálni. Otthon tornázott, köredzéseket csinált, mára viszont egészen odáig jutott, hogy Karcag város futónagykövete lett, jövőre három félmaratont akar teljesíteni.

„Nagyon szeretek készülni ezekre a versenyekre, hihetetlen élményt nyújtanak és amikor vége, kicsit mindig ürességet érzek, ezért fontos, hogy mindig legyen egy következő cél. A maratont 2026-ra tervezem, úgy érzem, meg tudom csinálni.”

Célja, hogy az életmódváltással mások számára is pozitív példa és inspiráló erő legyen, ezért hétvégente képzi magát, személyre szabott edzésterveket és csoportos edzéseket tartana a jövőben. Úgy véli, nehezen fér bele a család, a munka és a háztartás mellett a sport, de megéri.

Kép: holmozogj.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek